Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Vleesgerechten, Voorgerechten

Gehaktbrood met verrassing

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 kilo gemengd gehakt
  • 1 zakje Indonesische Bamboe kruiden (supermarkt of Toko)
  • 2 theelepels Engelse kerriepoeder
  • 1 stuk geraspte verse gemberwortel
  • 2 à 3 volle handen gewelde rozijnen
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 rode paprika in fijne blokjes gesneden
  • 1 bos koriander grof gesneden
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 4 eieren gekookt
  • 1 langwerpig bakblik

Verwarm de oven op 180 graden en heteluchtoven op 150 graden voor.

Snijd de ui, knoflook, paprika fijn en schil en rasp de gember grof. Bak alles even tot het zacht is met de rozijnen. Voeg het samen met het gehakt, Bamboekruiden, koriander en de kerriepoeder in een kom. Meng het goed door elkaar en doe er een ei bij, nogmaals goed mengen. Het gehakt is rauw maar dat moet!

Smeer het bakblik in met boter en strooi de paneermeel erbij zorg dat de randen goed met paneermeel zijn bedekt.

Vervolgens verdeel je een gedeelte van het rauwe gehaktmengsel op de bodem, leg daarboven op de hardgekookte eieren en doe daarboven weer een laag gehaktmengsel. De eieren moeten goed verstopt zijn. Leg op de bovenkant aluminiumfolie voor het aanbranden.

Zet het blik in een grote braadslee in de oven voor een uur, op 180 graden en heteluchtoven op 150 graden. Daarna kan het aluminiumfolie verwijderd worden en zet het blik terug voor nog eens een half uur op de zelfde temperatuur.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met gebakken aardappelen met tijm en knoflook en een frisse groene salade of sperziebonen en een grote stuk kroepoek!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer