Volg me op:
Bijgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten

Aardappelburger op het Indiaas

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 400 gram aardappelen (geschild en gekookt)
  • 1 oude sneetje brood
  • 1 groene peper (fijngesneden)
  • 1 stuk van 1 cm gemberwortel (geschild en geraspt)
  • 50 gram rozijnen (fijngehakt)
  • 1 theelepel witte peperpoeder
  • 1 bos koriander (fijngesneden)
  • 1 ei
  • zonnebloemolie
  • koekenpan

Prak de gekookte aardappelen zeer fijn.

Doe in een keukenmachine het sneetje oud brood, fijn gesneden groene peper en geraspte gemberwortel. Maal alles fijn en doe het bij de aardappelen. Voeg vervolgens de gehakte rozijnen, ei en witte peperpoeder, koriander bij en roer alles goed door elkaar.

Doe in de koekenpan wat zonnebloemolie en wacht tot de olie heet is maar niet te heet, schep voorzichtig wat aardappelmengsel in de koekenpan, druk het mengsel voorzichtig ietsje platter en bak het goudbruin aan de onderkant. Keer de burger voorzichtig om en bak vervolgens de andere kant ook goudbruin.

Serveertip: heerlijk om er Indiase komkommerraita bij te maken!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer