Volg me op:

Michèle

Mijn naam is Michèle, ik ben in 1974 geadopteerd uit India. Ik ben moeder van twee meiden alle twee geadopteerd uit India.

Van jongs af aan houd ik al van allerlei soorten eten maar mijn favoriete gerechten zijn sushi en de Indonesische rijsttafel. Toen ik klein was en ik in het kindertehuis in India woonde, keek ik altijd stiekem mee in de grote keuken van waar de zusters het voedsel bereiden voor alle kinderen, zusters en hulpen. Ik was gefascineerd van het bereiden van voedsel maar ook van de geur van kruiden. Ik probeerde ook altijd te proeven.

Toen ik in Nederland kwam, keek ik altijd mee over de schouders van mijn adoptievader en probeerde ik in mijn hoofd te prenten: hoe maakt hij het gerecht, wat doet hij er allemaal in en hoe is de geur van het gerecht (gelukkig voor mij, kookte hij heel divers en uit allerlei landen).

Later toen ik groter was ben ik meer mijn eigen smaken gaan ontwikkelen, vooral zonder pakjes en zakjes het liefst biologisch en altijd met verse groenten. Ik kook zonder zout en laat de verse groenten en kruiden de gerechten optimaal de smaak domineren. Geraffineerde suikers probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.

Mijn grootste passie in mijn leven is dan ook koken, maar uit eten gaan vind ik ook heerlijk, stylen en advies geven voor het dekken van tafels op feestjes en Brocante fairs aflopen voor het scoren van allerlei serviesgoed staan ook hoog in het vaandel bij mij! Vaak hoorde ik van anderen mensen “doe wat met het koken en stylen maak er een combinatie van” het ziet er altijd zo verzorgd uit bij je op feestjes, we vinden alles namelijk heerlijk en stijlvol,…..”

In 2014 ben ik toen begonnen met op Facebook mijn recepten te delen en foto’s te maken van mijn gerechten. Maar,….

Sinds ik in 2016 gevraagd ben om voor een Brocante woonblad een aantal van mijn recepten prijs te geven, heb ik de stap genomen en ben ik aan het bloggen begonnen.

Sinds 2018 heb ik ook mijn eigen bedrijfje opgezet als cateraar, freelance (privé) kok en foodstyliste.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren met mijn kookkunsten en dat jullie veel plezier aan koken gaan beleven. Mijn recepten zijn niet moeilijk, voor iedereen toegankelijk, want ja ik heb zelf een gezin en niet altijd evenveel zin en puf om allerlei ingewikkelde recepten door de weeks op tafel te zetten!

In 2019 zullen een aantal van mijn vernieuwde recepten uitkomen in een kookboek.

Liefs,
Michèle van Balen

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?
Ik ben ook te volgen op Instagram  Facebook Twitter Pinterest

Heb je een recept uitgeprobeerd, dan ben ik heel nieuwsgierig of het recept je bevalt! Ik zou het daarom ook fijn vinden als je me tagt op mijn sociaal media zodat ik weet of het recept wat is of dat ik mijn recept nog kan aanpassen of verbeteren.

Wil je met mij samenwerken?
Wil je met mij samenwerken op welk gebied dan ook dat kan, neem dan gerust contact op met mij via het contactformulier of mail naar micheleskeuken@gmail.com zodat we samen kunnen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Natuurlijk is bellen ook een optie, ik ben te bereiken op het volgende nummer 06-53396477, mocht ik niet opnemen spreek dan gerust wat in en ik bel altijd terug!

Deel dit bericht
Reageer

2 Reacties

  • Reageer Anita

    Hoi Michele,

    Hier de mail. Het gaat om Wereldmuziek festival op 7 juli in de Hout van 13:00 tot 17:30. Je kunt opbouwen vanaf 11:00, het is prettig als alles om 12:00 klaarstaat. We huren een tafel met een partytent, kosten zijn €50 (vooraf betalen).
    De andere cateraars die dag zijn Chileense flavours, Vietnamese specialiteiten, aardbeien met slagroom en een ijskraam.
    Kleine hapjes zijn leuk, helemaal als het uit andere culturen komt 🙂
    Als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

    Hartelijke groet,
    Anita Mooij
    Coördinatiegroep Cultuurpark de Hout

    25 juni 2019 at 18:53
    • Reageer micheleskeuken

      Ik ga morgen even kijken en proberen te schuiven in mijn agenda. Groet Michèle

      25 juni 2019 at 19:01

    Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.