Volg me op:
Bijgerechten, Nagerechten, Ontbijt

Appelmoes met verse gember en limoen

Heerlijk het is weer oktober en de lekkerste appels van Eerlijk en Heerlijk uit de Beemster zijn er weer! Ik bestel hun appels altijd via Boeren Buren in Alkmaar of de mogelijkheid is ook bij hun langs de winkel te gaan. Het fijne van Boeren Buren vind ik dat je rechtstreeks van de boeren besteld en krijgt van hen, geen tussenstations maar eerlijk van de boeren en alles biologisch! Eerlijk en Heerlijk hebben een aantal rassen maar de lekkerste vind ik toch wel Delbare/Delcorf. Deze appels zijn stevig, zoet en sappig van smaak. Lekker dus voor deze appelmoes omdat je geen suiker en weinig vocht hoeft toe te voegen.

Benodigdheden:

  • 14 appels (geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes gesneden)
  • 2 cm verse gember (geschild en fijn geraspt)
  • 1 limoen ( fijn geraspt en het sap opgevangen)
  • 3 kaneelstokjes
  • 2 ster anijs
  • 25 ml whiskey
  • pan met dikke bodem
  • eventueel staafmixer

Bereidingswijze:

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel eerst in 4-en en daarna in 2-en.
  • Doe het de stukken appel in een pan met dikke bodem.
  • Schil de verse gember en rasp deze zeer fijn boven de appelstukken.
  • Rasp vervolgens de schil van de limoen boven de appelstukjes (let op niet het witte mee raspen).
  • Pers daarna de limoen uit en voeg het sap bij de appelstukken.
  • Doe de kaneelstokjes en 2 ster anijs erbij.
  • Als laatste kan de whiskey erbij en zet het op hoog vuur aan.
  • Roer alles goed door elkaar en zodra het gaat borrelen zet je het vuur zachtjes.
  • Kijk en roer af en toe tot de appelstukken kapot en zacht zijn.
  • Haal de kaneelstokjes en steranijs uit.
  • Mocht je een gladde appelmoes willen pureer dan met een staafmixer en anders even grove stampen met een aardappelstamper.

Serveertip: heerlijk met gele-blanke vla of Griekse yoghurt!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.