Volg me op:
Af te halen in Alkmaar, Buffetten, Hoofdgerechten, Vegetarisch

Aubergineschotel

 

Voor 4 a 6 personen

Benodigdheden:

  • 2 grote aubergines
  • 4 grote tenen knoflook
  • Halve bos verse basilicum
  • 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 blikje tomatenblokjes (kruiden)
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Keukenzout
  • Keukenpapier
  • Ovenschaal
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Koekenpan

Snijd de aubergine in dunne plakken (ronde plakken) en leg de plakken in een vergiet (zet het vergiet in een bakje om lekkage te voorkomen), strooi er royaal keukenzout er over heen. Deze onttrekt het vocht uit de aubergine. Laat het een aantal uren staan. Leg op een keukenplank keukenpapier, doe daar de aubergine op, dep met keukenpapier de plakken droog. Doe in een koekenpan royaal olijfolie en bak/frituur hier de aubergine in (niet te bruin) zorg dat ze zacht worden! Laat ze goed uitlekken of dep de olie met keukenpapier eraf.

Verwarm de elektrische oven voor op 200 graden of de heteluchtoven op 180 graden

Neem een steelpannetje met wat olijfolie en zet dit op een laag pitje. Hak de 4 grote tenen knoflook fijn en voeg dit in het pannetje. Vervolgens doe je bij de licht aangebakken knoflook (mag niet aanbranden) het blikje tomatenblokjes toe (met vocht), de 3 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden en de verse grove gesneden basilicum. Laat alles 2 minuten op een heel laag pitje sudderen.

Ondertussen leg je in een ovenschaal een laagje aubergine, vervolgens een laagje tomatenprut om en om tot dat beide ingrediënten op zijn. Als laatste, strooi de geraspte kaas erover en zet dit in een voorverwarmde oven voor een half uur.

Heerlijk met rijst een frisse komkommersalade met gekruide feta in olijfolie

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

  • Reageer antje de groot

    Een echte aanrader. De aubergineschotel is verrukkelijk. Bedankt marije

    3 mei 2016 at 23:08
  • Reageer