Volg me op:
Lunch, Vegetarisch

Bietencarpaccio

Bieten of het nu de tijd ervoor is of niet ik blijf ze heerlijk vinden. Ik verwerk ze het liefst in salades omdat de smaak van bieten zo lekker zijn. Wat ik wel moet bekennen is dat ik ze gekookt en al koop in de supermarkt in de biologische variant, gewoon omdat het makkelijk is. Deze salade vind ik zelf ontzettend lekker door de zachte geitenkaas en de walnoten.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 gekookte bieten
  • 1 pakje zachte geitenkaas (Président)
  • 1 Granny Smith (appel)
  • 20 gram rozijnen
  • 20 gram walnoten
  • 20 gram pompoenpitten
  • 2 avocado’s
  • 20 gram bieten-kiemplantjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  1. Kook de bieten met schil en al in ruim water tot deze gaar zijn duurt ongeveer 10 minuten (prik er in met een vork om te kijken of ze zacht zijn) of als je kant en klare gekookte bieten hebt gekocht ga je verder met stap 3.
  2. Als de bieten gekookt zijn haal de schil eraf en laat ze eerst afkoelen voordat je de salade gaat maken.
  3. Snijd de bieten in dunne plakken en rangschik ze op de borden.
  4. Snijd de Granny Smith in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in dunne plakjes en verdeel het over de bieten.
  5. Snijd de avocado’s door de midden en verwijder de pit. Snijd daarna de avocado’s in dunne reepjes en rangschik deze over de appels.
  6. Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de appels.
  7. Maak het af met de rozijnen, walnoten en pompoenpitten.
  8. Maal er verse zwarte peper over het geheel en besprenkel het af met olijfolie.
  9. Tenslotte verdeel de bieten-kiemplantjes over de salade.
Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.