Volg me op:
Mijn favorieten, Soepen

Biologische groentesoep

Voor 8 personen

Benodigdheden:

  • 4 regenboogwortels (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 2 pastinaken (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 2 grote uien (fijn gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 Spaanse peper (fijn gesneden)
  • 2 gele bieten (geschild en in grove stukken gesneden)
  • 1 blikje tomaten in blik (biologisch)
  • 4 middelgrote aardappelen (in blokjes gesneden)
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 eetlepel Engelse kerriepoeder
  • 1 eetlepel gele mosterdzaad (geroosterd)
  • 1 eetlepel korianderblad
  • 1 eetlepel djinten
  • 2 cm verse gemberwortel (fijn geraspt)
  • 2 kopjes rode linzen
  • 1 bakje verse koriander (fijn gesneden)
  • 1 limoen
  • 8 eetlepels rozijnen (garnering)
  • 8 eetlepels pinda’s (fijngemalen garnering)
  • 8 eetlepels gebakken Indonesische uitjes (garnering)
  • zonnebloemolie
  • 2 ½ liter water
  • soeppan

Doe in een grote soeppan wat zonnebloemolie en fruit hier de volgende kruiden in: kurkuma, Engelse kerriepoeder, mosterdzaad (geroosterd), korianderblad, djinten, Spaanse peper en de verse geraspte gemberwortel. Fruit dit ongeveer 2 minuten op hoog vuur.

Vervolgens kunnen de uien, knoflook, regenboogwortels, pastinaak en bieten erbij en roer alles goed door voor ongeveer 5 minuten. Blus het af met 2 ½  liter water doe daarna de rode linzen en de overige koriander bij en zorg dat de groenten en rode linzen zacht worden.

Als alles zacht is kan de staafmixer er in en pureer het tot een gladde massa.

Verdeel het over de soepkommen en maak het af met: koriander, gebakken Indonesische uitjes, fijngemalen pinda’s, rozijnen en wat limoensap.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met vers gemaakte Naan

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer