Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Mijn favorieten, Vegetarisch

Biryani

Voor 4 personen
Benodigdheden:

  • 3 mokken Pandanrijst (langkorrelig)
  • rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • ui, fijngesneden
  • 3 grote tenen knoflook, fijngesneden
  • courgette met schil, kleine blokjes gesneden
  • 1 mok rozijnen
  • halve mok geroosterde amandelschijfjes
  • halve mok cashewnoten
  • 1 bos koriander, fijngesneden
  • zonnebloemolie
  • 2 theelepels curcurma
  • 1 theelepel Engelse kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel korianderzaad geroosterd
  • pan met dikke bodem

Doe wat zonnebloemolie in een gewone pan en doe de rijst erbij, schep het paar keer flink om zodat de rijst een laagje zonnebloemolie krijgt. Voeg vervolgens water toe en kook de rijst verder totdat deze gaar is.

Rooster eerst de venkelzaadjes voorzichtig in een klein koekenpannetje.

Doe wat zonnebloemolie in een dikke pan en bak de ui en knoflook in totdat de ui glazig is.

Vervolgens mogen alle kruiden en rozijnen erbij en bak deze goed mee, er komt vanzelf vind ik een heerlijke geur vanaf. Let wel op dat het niet aanbrandt zo nodig mag er best nog wat zonnebloemolie bij.

Doe vervolgens de courgette en paprika erbij en zorg dat deze zacht wordt.

Bak alles nog voor 3 à 5 minuten.

Vervolgens kunnen de venkelzaadjes bijgevoegd worden nu.

Als de rijst ondertussen gaar is laat je deze even uitdampen met open deksel voor ongeveer tien minuten.

Schep de rijst vervolgens bij het groentemengsel en meng alles goed door elkaar.

Maak het af met de koriander en de geroosterde amandelschijfjes en cashewnoten.

Serveertip:

heerlijk met chapati of roti en natuurlijk met een curry

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer