Volg me op:
Recepten

Blauwebessenmuffins van Donna Hay

Mijn dochter is gek van bakken. Nee dan heb ik het niet over aardappelen, biefstuk, kip of groenten bakken. Ja ik heb het vooral over zoete dingen te bakken zoals taarten, gebakjes, cakes e.t.c.! Een tienerhoofd en lijf leeft vooral op suiker heb ik het idee. Juist nu ik de stap heb gezet om een ‘gezonder leefstijl’ aan te wennen kom ik er af en toe niet onderuit om haar toch haar zin te geven. Ik bied haar wel een gezonder alternatief aan om geraffineerde suikers te vervangen maar het is er moeilijk in te krijgen bij haar. Helaas voor mijn dochter, uiteindelijk beslist moeders!
Ik kon onder dit recept niet uit komen omdat mijn dochter en ik samen naar de signeersessie zijn geweest van Donna Hay en haar kookboek de Basics hadden gekocht en laten signeren. Muffins is toch wel het ultieme recept om te beginnen met de basis van bakken te leren en om uiteindelijk vanuit de basis daar je eigen gezonde recept van te maken. Nu nog even met geraffineerde suikers waar ik dus NIET achter sta,…

Benodigdheden:

 • 300 gram bloem (gezeefd) (gezonde alternatief: speltmeel gezeefd)
 • 2 theelepels bakpoeder (gezeefd)
 • 150 kristalsuiker (gezonde alternatief: 100 gram honing)
 • 250 gram zure room
 • 2 eieren
 • 1 theelepel fijn geraspte citroenschil
 • 80 milliliter plantaardige olie
 • 200 gram blauwe bessen (liefst verse maar diepvries kan ook)
 • muffinvormpjes/blik (125 milliliter elk)
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden of de heteluchtoven op 160 graden.
 2. Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom.
 3. Klop de zure room, eieren, citroenrasp en olie in een kom tot een gladde massa.
 4. Voeg het mengsel toe aan het bloemmengsel en roer tot alles in gemengd.
 5. Strooi de blauwe bessen erover en roer één keer voorzichtig om.
 6. Schep het beslag in de muffinvormpjes/blik en zet 12 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Serveertip: heerlijk met een eetlepel Griekse yoghurt met verse munt en gember!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.