Volg me op:
Hoofdgerechten, Vegetarisch

Bloemkookstamppot op z’n zomers

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • klein bloemkooltje
  • 1 zakje veldsla
  • 1 bakje kruidenkaas
  • 100 gram couscous
  • 1 citroen (sap)
  • 1 eetlepel pul biber
  • 1/2 eetlepel ras el hanout
  • olijfolie (lekkerste is met een smaakje zoals citroen)
  • 1 pot feta (het liefst met kruiden in de olie)
  • 40 gram gebrande amandelschaafsel
  • verse gemalen zwarte peper
  • kom (met deksel het liefst)
  • kokend water
  • staafmixer
  1. Doe de couscous in een kom en voeg de ras el hanout en pul biber toe, giet vervolgens kokend water erop, dek de kom af met een deksel, bord of aluminiumfolie.
  2. Als de couscous gaar is vermeng de citroensap met de couscous.
  3. Snijd de bloemkoolroosjes klein en zet ze op met water. Kook de bloemkool tot deze gaar is.
  4. Giet de bloemkool af en voeg de kruidenkaas toe en roer alles goed door, zet de staafmixer erop en pureer het tot het puree is.
  5. Als de puree klaar is kan de veldsla erbij en roer deze voorzichtig door de mix.
  6. Nu kan de feta met de kruiden erbij en roer het nogmaals voorzichtig door elkaar.
  7. Schep wat couscous op een bord en daarbovenop bloemkoolpuree.
  8. Besprenkel wat olijfolie erover en strooi er wat gebrande amandelschaafsel en vers gemalen zwarte peper erover.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk als het zomer is met een glas koude muntwater!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer