Volg me op:
Hoofdgerechten, Visgerechten

Bloemkoolpuree met tonijn

Een tijdje terug wist ik niet wat ik moest maken dus trok ik maar de koelkast en voorraadkast open. Ik wist in de koelkast had ik nog een bloemkool liggen en die moest echt op, een half blokje Parmezaanse kaas, krulpeterselie, kruidenkaas en crème fraîche. Maar ja wat doe je erbij? De voorraadkast bood ook geen echte luxe meer want tja het was inmiddels het einde van de week. Twee blikjes tonijn op water en nog wat producten waarvan ik echt niet wist hoe te gebruiken bij bloemkool en in mijn ooghoek zag ik op de fruitschaal nog een groene appel liggen. Oké na echt alle hoeken in mijn hersenpan uitgehold te hebben bedacht ik een recept die eigenlijk best goed uitpakte ook al zou je het met deze ingrediënten niet verwachten! En niet te verstaan een makkelijk en snel recept. Dus bij deze,….

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • bloemkool
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bakje kruidenkaas
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 bosje krulpeterselie (fijngesneden)
  • 2 blikjes tonijn (uitgelekt)
  • 1 groene appel (geschild en in blokjes)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • flink wat vers gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • pasta
  1. Begin met het snijden van de bloemkool (alles mag klein gesneden) en doe het in een pan met ruim water.
  2. Zet een grote pan met water op voor de pasta en kook deze zoals op het pak aangegeven staat.
  3. Zet de bloemkool op en laat het koken tot dat deze gaar is.
  4. Ondertussen snijd je ui en knoflook fijn, bak deze glazig in een pan met dikke bodem.
  5. Doe vervolgens de tonijn erbij met de kruidenkaas en crème fraîche, roer alles goed door.
  6. Als alles goed gemengd is voeg de appelstukjes, de helft van de krulpeterselie (ander helft voor garnering) toe en flink wat vers gemalen zwarte peper, schep het nogmaals goed door.
  7. Als de bloemkool gaar is stamp deze dan zeer fijn met een aardappelpureestamper.
  8. Giet de pasta af en meng dit voorzichtig met de bloemkoolpuree.
  9. Schep vervolgens wat op een bord met wat tonijnmengsel erover.
  10. Maak het af met geschaafde Parmezaanse kaas, fijngesneden krulpeterselie en vers gemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

1 Reactie

  • Reageer Marc Jeuken

    Dank je. Spannend, zo’n gerecht waarvan het moeilijk is om te bedenken hoe zal smaken. Heb wel eens pasta met bloemkool, ansjovis, rozijnen, pijnboompitten en saffraan in de oven gemaakt. Was eventje wennen maar het smaakte bijzonder én lekker.

    25 september 2019 at 15:29
  • Reageer

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.