Volg me op:
Dille & Kamille

Boterkoek van Dille & Kamille

Benodigdheden:

  • mix voor boterkoek (Dille & Kamille)
  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 losgeklopt ei
  • rasp van een 1/2 citroen + limoen
  • handrasp (Dille & Kamille)
  • boterkoekspringvorm (Dille & Kamille)
  • mengkom (Dille & Kamille)
  • pannenlikker (Dille & Kamille)

Verwarm de oven voor op 190 graden of de hete luchtoven op 150 graden

Doe in een mengkom de mix, boter, ei en citroen + limoenrasp en meng alles goed door elkaar tot het een samenhangend deeg wordt en verdeel het over de boterkoekspringvorm (ingevet).

Strijk het glad met een achterkant van een koude metalen lepel en trek met een vork in de bovenkant van het deegmengsel streepjes.

Bak de boterkoek in ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven gaar! Kijk af en toe dat de bovenkant niet te donker wordt!

Serveertip: zalig met een kop koffie of thee!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer