Volg me op:
Catering

Catering bij Lieselotte en Ricardo

Via Facebook kreeg ik van Lieselotte een bericht. Of ik misschien met haar en haar toekomstige man om de tafel wilde zitten. Graag wilde ze de catering bespreken voor hun geregistreerd partnerschap die zij zouden hebben op 14 september 2018. Natuurlijk ben altijd in voor een gesprek. Wat een enthousiaste koppel, jong en dynamisch. Nog niet goed wetend wat ze wilde begonnen zij voorzichtig met een voorstel voor een high tea. Hier en daar bij restaurants in Alkmaar rondgevraagd te hebben kwamen zij zelf tot de volgende conclusie. Het zou met het gezelschap die zij hadden niet erg handig zijn om een high tea buitenshuis te houden.

Zo kwam het dat ik gevraagd werd om langs te komen om te kijken naar de mogelijkheden die ik kon bieden. Ik ga altijd van een cateringsklus uit wat de klant wilt, niet wat ik kan of wil.

Dus met de vragen zoals: hoe laat willen jullie dat ik kom met mijn etenswaren? Waar houden jullie van? Moeten het alleen maar zoete gerechten zijn (high tea) of ook hartige? Wat is jullie lievelingseten?….. Zo kwamen we eigenlijk er achter dat een high tea toch niet erg praktisch was. Vooral omdat het heugelijk feest zelf in Graft om 11:00 uur zou plaats vinden en maar 1 uur in beslag zou nemen. Met anderen woorden rond 12:30 uur zouden ze met het gezelschap alweer thuis zijn waar het feest plaats zou vinden. Dus eigenlijk geen high tea tijd maar meer lunch tijd!

Tja wat te doen, een lunch werd het dus, maar dan een luxe lunch! Natuurlijk hebben we ons verdiept samen in wat zij lekker zouden vinden. Mijn vragen werden nog meer uitgebreid. Wat waren hun achtergronden? Wat voor soort eten houden zij? Vegetarisch of vleeseters? Leuk om te weten dat Lieselotte uit Zeeland komt en Ricardo half Indonesisch is. En zo geschiedde het dat we tot een prachtige samenwerking kwamen. Een beetje Zeeuws en Indonesisch verwerkt in twee gerechten, dus voor ieder wat wils.

Voor het menu hebben we samen het volgende bedacht:

1 pompoensoepje met een heerlijke topping
3 verschillende fingerfoodhapjes bestaand uit: Zeeuwse mosselen op mijn manier, Indonesische maiskoekjes en springrolls met gerookte kip met oosterse gembersaus
diverse luxe belegde broodjes bestaand uit: jonge kaas met komkommer en kiemgroenten, brie met honing en walnoten en mozzarella met tomaat, filet americain met een gekookt ei,  rosbief met komkommer en kiemgroenten, zalm met verse zwarte peper
2 salades bestaand uit:  couscous met oosterse yoghurtsaus en pastasalade met kip

Al met al vonden Lieselotte en Ricardo, maar ook hun gasten alles voortreffelijk, goed verzorgt en elk item had zijn eigen smaak, een beter compliment kon ik niet in de wacht slepen!

Michèle’s Keuken wil hierbij Lieselotte en Ricardo hartelijk bedanken voor de cateringsklus en natuurlijk een fijne toekomst wensen samen met hun zoontje!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.