Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Kipgerechten, Lunch, Snacks

Chipotle Peper kipnuggets

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 kipfilets
  • 300 ml melk
  • 8 eieren
  • 350 gram witte meel
  • 2 eetlepels gemalen Chipotle peper (Van Beekum Specerijen)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zonnebloemolie voor het frituren
  • pan/frituurpan
  • vershoudzakje met sluiting
  • keukenpapier

Doe de kipfilets in het vershoudzakje, giet daar de melk bij en leg het voor minstens 1 uur weg in de koelkast.

Na het intrekken van de melk, dep de filets met keukenpapier droog en snijd ze in grove stukken. Meng in een kom, de 2 eetlepels Chipotle peper met 4 eetlepels zonnebloemolie, voeg de kipfiletstukjes bij en roer alles goed door. Laat alles voor minstens een half uur intrekken.

Doe de frituurpan aan of zet een pannetje op het vuur met de zonnebloemolie, zorg dat het ongeveer 140 graden wordt voor het frituren van de stukjes kipfilets.

Klop ondertussen de eieren en doe in een diep bord het meel. Haal de kipfiletstukjes door het eimengsel en daarna door het meel, herhaal dit nogmaals. Doe ze voorzichtig in de frituur of in de pan en bak ze rondom goudbruin.

Snijd er een door de midden om te kijken of de filetstukjes echt gaar zijn, als het goed is, is het het vlees van binnen wit en heeft het een mooi goudbruin krokant jasje aan de buitenkant.

Serveertip: heerlijk met komkommersalade, bietensalade of natuurlijk met sperziebonen en aardappelrösti

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer