Volg me op:
Vleesgerechten

Citrus-hammetje

Voor 4 personen
(oventijd is vrij lang maar dan heb je ook wel wat)

Benodigdheden:

  • 800 gram hamstuk (let op dat de ham voor ongeveer 1 kg 1- tot 11/2 uur in de oven moet om te garen)
  • 2 uien (grove stukken gesneden)
  • 250 ml verse citrus-sap (geperste sinaasappel, rode grapefruit, mandarijn, limoen)
  • 2 eetlepels pul Biber
  • 100 gram roomboter
  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
  • geraspte limoenschil
  • bakblik (klein)
  • aluminiumfolie
  1. Verwarm de oven voor op 225°C of de hete luchtoven op 200°C.
  2. Leg het hamstuk in het bakblik.
  3. Smeer hem in met de vers gemalen zwarte peper en pul Biber.
  4. Voeg al het sap erbij .
  5. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel het over het hammetje en leg ook wat stukjes in het sap.
  6. Leg de grove stukken uien rondom het hammetje in de sap.
  7. Doe een stuk aluminiumfolie over het bakblik zodat het hammetje bedekt is.
  8. Zet het in het midden van de oven voor 30 minuten.
  9. Haal het uit de oven na 30 minuten en draai het hammetje in zijn geheel om, doe vervolgens weer het aluminiumfolie erover en zet het nogmaals weg in de oven voor 30 minuten.
  10. Vervolgens kan daarna het aluminiumfolie eraf en laat het hammetje een beetje bruin kleuren.
  11. Als het hammetje goed gaar is kan de limoenrasp erbovenop.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met couscoussalade en frisse komkommer

Deel dit bericht
Vorige Volgende

2 Reacties

  • Reageer Ilona

    Dit lijkt me een heerlijk hammetje! Is de ham die jij gebruikt al gepekeld? Zoals in de supermarkt? Of is dat juist niet de bedoeling omdat hij gaart met het citrussap?

    7 augustus 2018 at 22:28
  • Reageer micheleskeuken

    Hoi Ilona, Eindelijk zie ik je bericht weet nog steeds niet wat er fout was! Maar het hammetje wat ik gebruik is helemaal rauw zonder kruiding e.t.c. Ik kruid mijn vlees het liefst zelf i.v.m. zout wat ik niet mag hebben en omdat ik dan weet wat erop gaat. Deze ham gaart in de oven of op de bbq door de citrussap hierdoor wordt hij ook extra sappig van.

    Groetjes Michèle

    11 augustus 2018 at 09:57
  • Reageer