Volg me op:
Nieuws

Corona virus, werken als vrijwilligster

2020 wat een raar begin van het jaar ineens zijn we beland in een soort van horrorfilm. Je kent het wel: niet meer het huis uit want je kan elkaar besmetten met een verschrikkelijk virus. Menig films werden hierover gemaakt. Taferelen bij buurlanden dat er militairen op straat lopen en je terug naar huis sturen anders dan,…. Supermarkten zijn open maar met maatregelen en de rest van de winkels zijn dicht. Mensen met mondkapjes op en plastic handschoentjes aan, te bizar om te zien maar wel de realiteit!

Helaas veel ondernemingen gaan door de intelligente lockdown door het ministerie opgelegd over de kop maar anderen ondernemers nemen het heft in eigen handen en proberen op anderen manieren hun brood te verdienen. Er ontstaan veel prachtige initiatieven en gelukkig kan je zien de geest van de mens niet is aangetast. Op de een of andere manier probeert te mens op een andere manier te overleven en is de saamhorigheid van groot belang geworden.

Ik daar in tegen heb mij aangesloten bij een prachtig project van Vrouwenkracht in Alkmaar met in samenwerking van het Buurthuis Overdie Ontmoet en het wijkcentrum Overdie. Ik heb mij puur als Michèle’s Keuken aangesloten voor het koken voor mensen die door dit corona virus zeer vatbaar zijn en helemaal hun huis niet uitkomen voor gevaar van hun eigen leven. Deze mensen kunnen door hun vatbare gezondheid geen boodschappen meer doen, geen familie meer zien, geen hulpverleners die meer langskomen e.t.c. zij zijn soms zo slecht ter been dat ze ook niet kunnen koken en dan kom ik om de hoek kijken met vrijwilligers. Koken is mijn passie en het helpen van deze mensen geeft mij het ontzettend veel voldoening.

Deze vatbare groep mensen worden helaas in de steek gelaten door overheidsinstanties puur omdat mensen niet meer mogen komen om deze mensen te helpen omdat het corona virus overdraagbaar is door de medemens dus is er een stop gezet om bij vatbare mensen langs te gaan.
Dit project doet het anders. We proberen voor deze mensen er te zijn door bijvoorbeeld boodschappen te doen, warme maaltijden te verzorgen. We zetten de tas met de boodschappen of warme maaltijd bij de voordeur neer of hangen het bij de voordeur op, bellen aan, nemen 2 meter afstand en wachten tot er open gedaan wordt en maken op afstand een praatje. Gelukkig krijgen deze groep mensen alsnog hun boodschappen en een warme maaltijd van ons, of zelfs een bloemetje van ons!

Wij werken met strikte hygiëne code HACCP maar hebben voor dit project extra maatregelen genomen: zo is het buurthuis Overdie Ontmoet dicht tijdens de gehele intelligente lockdown, jas uit is verplicht, handen wassen in speciaal gedesinfecteerd water verplicht, latex handschoenen en haarnetjes en temperatuur meten en 1.5 meter afstand bewaren van elkaar verplicht! Dit om te voorkomen dat we de medemens besmetten! Op de foto staan we geen 1.5 meter van elkaar maar dit was 1 seconden werk daarna hebben we ons keurig verder aan de opgelegde regels gehouden via het ministerie opgelegd.

NOTE: ik hoop dat iedereen in gezondheid verkeerd en zich aan de regels van het ministerie houd hoe moeilijk het ook is,…..

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.