Volg me op:
Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten

Courgette-linzen soep

Voor 6 personen

Benodigdheden:

  • 2 grote courgettes (in blokjes gesneden)
  • 1 grote ui (grof gesneden)
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 rode paprika’s (in blokjes gesneden)
  • 1 Spaanse peper (fijngesneden)
  • 1 blikje tomaten
  • 1 stengel sereh (fijngesneden)
  • 2 djeroek poeroet blaadjes
  • 1 bouillonblokje verkruimeld
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel ketoembar
  • 2 blikjes linzen
  • 2 liter water
  • 1 bos koriander (fijngesneden)
  • 5 eetlepels Spaanse peperolie

Doe in een pan de Spaanse peperolie en voeg de ui, knoflook, Spaanse peper, sereh, djeroek poeroet blaadjes, bouillonblokje, gemberpoeder en ketoembar bij. Na ongeveer 3 minuten kunnen de paprikastukjes en courgettestukjes bij maar blijf alles goed doorroeren zodat het niet aanbakt. Laat het ongeveer 5 minuten pruttelen en doe het water erbij. Zorg dat het aan de kook raakt en zet dan het vuur zachtjes en laat het pruttelen voor ongeveer een half uurtje, alle groenten moeten zacht worden. Als alles zacht is zet je de staafmixer erin en mixen maar tot alle groenten fijn zijn. Voeg de linzen toe en de fijn gesneden koriander.

Deze soep is niet gebonden maar waterig!

Serveertip: maak het af met gebakken Indonesische uitjes en het is heerlijk met zelfgemaakte Naanbrood met knoflook

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer