Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Mijn favorieten, Visgerechten, Voorgerechten

Courgettekoekjes met 4 soorten vis

 

Voor 8 personen

Benodigdheden:

  • 1 grote stevige courgette (grof geraspt)
  • 1 grote ui (grof geraspt)
  • 1 zakje oude kaas
  • 1 bos platte peterselie (fijn gesneden, 8 blaadjes achterhouden voor de garnering)
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • Verse gemalen peper
  • Olijfolie

Voor de garnering:

  • 1 bakje Hollandse garnalen
  • 1 bakje rivierkreeftjesvlees
  • 1 pakje gerookte Noorse zalm (plakjes)
  • 1 pakje gerookte forelfilet
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 limoen
  • Verse gemalen zwarte peper
  • Topjes van de platte peterselie (8 stuks)

Rasp de courgette grof en laat deze een half uurtje uitlekken in een vergiet (voor gebruik: druk even met de bolle kant van een lepel aan zodat het laatste vocht weg kan).

Rasp de ui ook grof (bij huilen even de ui onder stromend koud water doen) doe alles in een kom met de fijngehakte peterselie, geraspte oude kaas, ei, zelfrijzend bakmeel en de fijngesneden peterselie, voeg vers gemalen peper naar smaak bij.

Roer alles goed door.

Verhit in een koekenpan de olijfolie en schep met een lepel naar gelang de hoeveel porties die je nodigt hebt van het beslag in de pan. Druk ze voorzichtig plat met een spatel maak ze niet te dik anders worden ze niet gaar (zorg bij 8 personen voor minstens 8 porties).

Bak de courgettekoekjes in circa 3 minuten per kant goudbruin en gaar (let op binnenkant moet niet klef zijn).

Opmaak:

  • Leg op een bordje het courgettekoekje
  • Doe daarboven op een plakje gerookte zalmfilet, een stukje gerookte forelfilet
  • Maak af met een dot crème fraîche en daarop wat Hollandse garnalen en rivierkreeftjesvlees
  • Druppel paar druppels limoen over het geheel en maak het af met vers gemalen zwarte peper en een blaadje platte peterselie

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer