Volg me op:
Hoofdgerechten, Vegetarisch

Dadelsalade

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 25 dadels (ontpit en klein gesneden)
  • 400 gram verse sperziebonen (gekookt)
  • 4 middelgrote aardappelen (gekookt)
  • 1 gele of rode paprika (grove gesneden)
  • 1 eetlepel olijfolie (om in te bakken)
  • 1 bos bosuitjes (ringen gesneden)
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 1 granny smith (ontpit en in blokjes gesneden)
  • 1 citroen geperst
  • 2 grote tenen knoflook (fijngesneden of geperst)
  • 1/2 bosje koriander (fijngesneden)
  • 4 eetlepels olijfolie (smaak citroen)
  • 3 eetlepels balsamico (smaak lavendel/citroen)
  1. Zorg dat de sperziebonen en aardappelen getopt, gewassen, geschild zijn en kook ze beetgaar.
  2. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringen en zet ze weg voor gebruik.
  3. Ontdoe de paprika van de pitjes en snijd deze grove.
  4. Bak de paprika ongeveer 2 minuten in een beetje olijfolie op hoog vuur zodat deze wat zachter wordt en zet deze weg voor gebruik.
  5. Snijd de appel in stukjes na het ontpitten en zet deze weg voor gebruik.
  6. Doe alle ingrediënten bij elkaar, en doe de citroensap over alles heen.
  7. Meng alles goed.
  8. Maak van de olijfolie en balsamico een vinaigrette, als deze wat stroperiger en troebeler wordt doe er dan de knoflook en de fijngesneden koriander erbij. Roer alles nog eens goed door elkaar.
  9. Doe de vinaigrette over de salade heen.
  10. Ten slotte kunnen de walnoten en pompoenpitten erover gestrooid worden.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk op een zomerse avond op het strand met een goed koud biertje of glas witte sprankel wijn erbij serveren!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer