Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten

De Pilav van Ben

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 3 uien gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngeperst
  • 1 groot blik perziken (klein gesneden)
  • 50 ml ketjap (zoete)
  • 3 theelepels sambal
  • 1 dubbele kipfilet
  • 2 kleine blikjes geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnzaadpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • zonnebloemolie
  • rijst

Kook de rijst zoals je het altijd doet

Snijd het vlees in blokjes en doe het in een mengkom. Vermeng alle kruiden en de knoflook met een klein beetje ketjap en voeg het bij het vlees. Laat het minstens voor een half uur intrekken liefst langer.

Bak de uien aan in een apart pannetje tot ze glazig zijn en zet weg tot gebruik.

Doe wat zonnebloemolie in een braadpan en bak het vlees aan. Vervolgens kunnen de perzikstukjes, ketjap, sambal, tomatenpuree en het sap van de perziken bijgevoegd worden, laat het paar minuten pruttelen. Voeg als laatste de gebakken uien toe en schep deze erdoorheen.

Serveertip: serveer het samen met rijst

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer