Volg me op:
Lunch, Organic Kitchen, Snacks

Dip van Camembert

Al een aantal keren zag ik via mijn Instagram vriendin Boor van http://linktr.ee/domainemalpaskookt verschillende warme Camembert voorbij komen. Ik bedacht me toen dat het wel heel lekker als borrelgerechtje zou smaken bij bijvoorbeeld een goede film, op een feestje, lunch of gewoon zomaar. Ik heb wel mijn eigen variant op de klassieker uit Frankrijk gemaakt, goedgekeurd door mijn dochter en mij zelf.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • camembert
  • 4 eetlepels honing
  • 8 champignons
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 eetlepels fijngesneden krukpeterselie
  • 1 theelepel pul biber
  • vers gemalen zwarte peper
  • stokbrood/toast/rauwe groenten
  • bakpapier
  • koekenpan
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden of de heteluchtoven op 200 graden.
  2. Snijd de champignons in dunnen plakken.
  3. Snijd de knoflook zeer fijn.
  4. Doe in de koekenpan de olijfolie en bak op hoog vuur de champignons tot ze bruin zijn en voeg als het vuur uit is de knoflook en pul biber bij, roer alles goed om.
  5. Maak het bakpapier goed nat.
  6. Haal de camembert uit het doosje en uit het plastic en snijd de bovenste korst eraf. Doe de camembert vervolgens in het natte bakpapier en zet het terug in het houten doosje.
  7. Doe de honing erover.
  8. Zet de camembert in de verwarmde oven voor 30 minuten (zorg dat de kaas en honing goed gesmolten is.
  9. Bak de pijnboompitten zonder boter of olie in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn (let op: laat het niet aanbranden).
  10. Garneer het met de champignonmengsel afgemaakt met fijngesneden krulpeterselie en de gebrande pijnboompitten en versgemalen zwarte peper
  11. Serveer het met stokbrood, toast of rauwe groenten om te dippen.

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.