Volg me op:
Tips

Eiwit tip!

Soms moet je voor een taart of een gerecht alleen eiwit opkloppen. Velen weten niet wanneer het eiwit goed is opgeklopt vandaar deze tip-post. Het is niet moeilijk maar er zijn een paar kleien trucjes om het eiwit echt stevig opgeklopt wordt en blijft.

Eigenlijk heel simpel:

  • neem een schone (het liefst) een metalen kom
  • maak deze schoon met wat citroensap (paar druppels) want de kom moet vetvrij zijn anders blijft het eiwit slap en onbruikbaar
  • split het ei (dus eigeel van het eiwit en doe het eiwit in de schone kom)
  • mix met een mixer op de hoogste stand tot het eiwit daadwerkelijk wit wordt en stijf
  • stop met mixen wanneer het eiwit stijf is
  • controleren: houd de kom boven je hoofd, krijg je het stijve eiwit niet op je hoofd dan is het goed!

Succes!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.