Volg me op:
Mijn favorieten, Organic Kitchen

Falafel met walnoten

Voor 4 personen

(droge kikkererwten in ruim water laten weken in de koelkast voor 2 dagen)

Benodigdheden:

  • 1 kg kikkererwten (het liefst géén blikerwten)
  • 2 uien (fijn gesneden)
  • 5 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 bosje peterselie (fijn gesneden)
  • 1 bosje koriander (fijn gesneden)
  • 1 groene peper, zonder zaadjes (fijn gesneden)
  • 3 eetlepels kurkuma
  • 3 eetlepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels korianderzaad
  • 150 gram walnoten (fijn gesneden)
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels kikkererwtenmeel (Toko)
  • 1 ei
  • zonnebloemolie

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Pureer vervolgens de kikkererwten met de rest van de ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine tot een pasta. Proef of de falafel goed op smaak is. Voor extra pit mag er vers gemalen zwarte peper naar smaak bij.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Vorm met twee natte eetlepels bolletjes van de kikkererwtenpasta en bak de falafel per vijf stuks tot ze rondom goudbruin zijn en knapperig.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk in een pitabroodje met een frisse komkommersalade en yoghurt munt-koriandersausje erbij

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer