Volg me op:
Organic Kitchen

Frambozenjam op Oosterse wijze

Voor 1 klein weckpotje

Benodigdheden:

  • 1 klein weckpotje (uitgekookt)
  • 4 bakjes frambozen (of bij frambozentijd plukken in het duinen)
  • 1 cm verse gember (geschild en fijn geraspt)
  • 2 djeroek poeroet blaadjes (Toko)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 limoen (1 theelepel rasp van de schil en uitgeperst)
  • 5 eetlepels geleisuiker

Was de frambozen eerst goed af controleer of er niks in zit aan vuiligheid. Doe ze vervolgens in een pannetje met de geraspte gember, djeroek poeroet blaadjes, gembersiroop, rasp van de limoenschil en limoensap en de geleisuiker.

Kook vervolgens de frambozen stuk en roer tot de geleisuiker opgelost is.

Haal vervolgens de djeroek poeroet blaadjes eruit en schenk alles voorzichtig over in het weckpotje . Draai de deksel dicht en zet het omgekeerd weg om het geheel af te laten koelen.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk over de Griekse yoghurt met blauwe bessen en geschaafde kokos of natuurlijk met ijs

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer