Volg me op:
Kipgerechten

Gele kipcurry

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • dubbele kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 klein zakje verse bladspinazie
  • 4 wortels (schuine plakjes gesneden van 5 mm)
  • 1 ui (ringen gesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 klein blikje kokosmelk
  • 1 Spaanse peper (schuine plakjes gesneden van 5 mm)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gele mosterdzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel Engelse kerriepoeder
  • zonnebloemolie
  • wok/hapjespan

Doe zonnebloemolie in een wok/hapjespan en laat het goed heet worden, voeg daarna de uien en wortelen toe en bak deze 2 minuten in de zonnebloemolie zodat ze zacht en glazig zijn.

Als alles glazig is kan de knoflook, Spaanse peper, de specerijen zoals de kurkuma, gemberpoeder, gele mosterdzaad en Engelse kerriepoeder erbij en bak alles 1 minuut op hoog vuur mee, draai daarna het gas iets lager en voeg de kip erbij. Bak deze voor ongeveer 4 minuten mee. Zet het vuur laag en doe vervolgens het blikje kokosmelk bij en laat het geheel zachtjes stoven in ongeveer 5 minuten, als laatste kan de verse bladspinazie bijgevoegd worden en schep het geheel goed door.

Schep het op de borden en strooi er pinda’s overheen.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met witte rijst en komkommersalade

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer