Volg me op:
Kipgerechten

Gemarineerde kippendijen

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram kippendijen (ontbot)
  • 6 eetlepels zoete chilisaus
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 1 citroen (uitgeperst)
  • 1 Spaanse peper (fijngesneden) (1 eetlepel voor de garnering)
  • 1 bos koriander (fijngesneden) (1 eetlepel voor de garnering)
  • 4 grote tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels groene sesamzaadjes (Toko)
  • stalen mengkom
  • grillpan (of bij mooi weer de BBQ)
  1. Snijd de kip in grove stukken en kijk of er geen botsplinters zijn achtergebleven.
  2. Doe alle ingrediënten in een stalen mengkom.
  3. Meng alles goed door elkaar (kip mag lekker zwemmen in de marinade)
  4. Zet het weg in de koelkast voor minstens 1 uur
  5. Zet de grillpan aan en grill de kip tot deze gaar is.
  6. Of zet de BBQ aan en grill de kip tot deze gaar is op de BBQ
  7. Serveer het op de borden en strooi er wat groene sesamzaadjes over, wat gesneden Spaanse pepers in ringen en verse korianderblaadjes

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met een zomerse salade en en glas rosé

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer