Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 500 gram kippendijen (ontbot)
- 6 eetlepels zoete chilisaus
- 3 eetlepels zoete ketjap
- 4 eetlepels gembersiroop
- 1 citroen (uitgeperst)
- 1 Spaanse peper (fijngesneden) (1 eetlepel voor de garnering)
- 1 bos koriander (fijngesneden) (1 eetlepel voor de garnering)
- 4 grote tenen knoflook (fijngesneden)
- 2 eetlepels groene sesamzaadjes (Toko)
- stalen mengkom
- grillpan (of bij mooi weer de BBQ)
- Snijd de kip in grove stukken en kijk of er geen botsplinters zijn achtergebleven.
- Doe alle ingrediënten in een stalen mengkom.
- Meng alles goed door elkaar (kip mag lekker zwemmen in de marinade)
- Zet het weg in de koelkast voor minstens 1 uur
- Zet de grillpan aan en grill de kip tot deze gaar is.
- Of zet de BBQ aan en grill de kip tot deze gaar is op de BBQ
- Serveer het op de borden en strooi er wat groene sesamzaadjes over, wat gesneden Spaanse pepers in ringen en verse korianderblaadjes
Eet smakelijk!
Serveertip: heerlijk met een zomerse salade en en glas rosé
Geen reacties