Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Kipgerechten, Lunch

Gevulde kipfilets

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 pakje kipfilet (dubbele)
  • tomaat
  • verse spinazie
  • kruidenkaas
  • bacon
  • 1 pakje gezeefde tomaten
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • Italiaanse harde kaas
  • verse zwarte peper
  • satéprikkers klein
  • boter
  • ovenschaal
  • vleeshamer/deegroller
  • scherp fileermes lang

Zet de oven aan op 200 graden en de hete luchtoven op 150 graden en verwarm deze alvast voor.

Ik leg even een kleine techniek uit hoe je kipfilets gebruikt als je deze wilt vullen, dit gaat als volgt:

als je een kipfilet zie je meestal bijna een los klein onderdeel, dit is het kiphaasje. Snijd deze voorzichtig weg langs de rand in zijn geheel. Leg het haasje even apart. Je houdt dan een dikke kipfilet over, leg je hand plat op de filet en laat het mes zijn werk doen en snijdt de kipfilet in de lengte door. Je houdt dan vier platte stukken kipfilets over, sla deze voorzichtig een klein beetje plat met een vleeshamer/deegroller.

Vul de kipfilets overdwars met eerst paar verse spinazieblaadjes, stukjes hele dunne tomatenplakjes, kruidenkaas en een plak bacon en rol ze op en zet ze vast met satéprikkertjes.

Na het vast zetten van de rol, bak je de gevulde kipfilet kort aan op hoog vuur zodat het wel lichtbruin wordt maar nog niet gaar is.

Haal voorzichtig de satéprikkertjes eruit en leg de filets in een ovenvaste schaal.

Ondertussen in een steelpannetje de knoflook voorzichtig aanbakken en voeg de gepureerde tomaten bij. Laat het even 2 minuten stoven. Giet vervolgens het tomatenmengsel er overheen, afmaken met flink wat geraspte Italiaanse kaas en verse gemalen zwarte peper. Zet het weg voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Serveertip: heerlijk met een groene sperziebonensalade!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer