Volg me op:
Lunch, Ontbijt

Granola van Binaca Laan

Benodigdheden:

  • 150 gram havermoutvlokken
  • 25 gram hazelnoten
  • 25 gram amandelen
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram lijnzaad
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 25 gram kokosschaafsel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 eetlepels bloemenhoning
  • 1 eetlepel kaneel
  • twee handjes gedroogde cranberry’s en rozijnen,
  • 2 dadels (fijngesneden)
  • 2 vijgen (fijngesneden)
  • 100 gram kokosvlokken grof (optioneel)
  • keukenmachine
  • bakpapier
  • bakplaat
  • weckpot

  1. verwarm de oven voor op 170 graden of de hete lucht oven op 150 graden
  2. voeg alle noten samen en maal ze grof in de keukenmachine.
  3. verwarm 2 eetlepels kokosolie in een pannetje rustig op en los hier 4 eetlepels bloemenhoning in op.
  4. meng alle noten, zaden en havermout in een mengkom door elkaar.
  5. schep kokosolie-honing mengsel samen met 1 eetlepel kaneel door het noten-zaden-havermout mengsel.
  6. leg het mengsel op een bakplaat (met keukenpapier) en spreid het mengsel uit.
  7. rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven.
  8. houd het wel goed in de gaten dat het niet te bruin kleurt!
  9. haal het mengsel uit de oven en laat het goed afkoelen.
  10. meng dan in totaal 200 gram gedroogd fruit door zoals: 2 handjes cranberry’s, 2 handjes rozijnen, de 2 fijngesneden dadels, 2 fijngesneden vijgen en eventueel een handje kokosvlokken.
  11. Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en klaar is jouw eigen persoonlijke Granola.

Serveertips: Gebruik de Granola in de yoghurt bijvoorbeeld bij het ontbijt

Ben je gek van chocolade bij je ontbijt, meng er dan eens 2 eetlepels gehakte rauwe cacao door.

 

De zelfgemaakte Granola is 1 maand houdbaar

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer