Volg me op:
Lunch, Ontbijt

Granola van Binaca Laan

Benodigdheden:

  • 150 g havermoutvlokken biologische
  • 25 g gehakte hazelnoten
  • 25 g amandelen
  • 25 g walnoten
  • 25 g sesamzaad
  • 25 g lijnzaad
  • 50 g zonnebloempitten
  • 25 g kokosschaafsel
  • 2 eetl kokosolie
  • 4 eetl bloemenhoning
  • 1 eetl kaneel
  • twee handjes gedroogde cranberrie’s, rozijnen,
  • 2 dadels
  • 2 vijgen
  • kokosvlokken grof (optioneel)
  • bakpapier
  • bakplaat
  • luchtdichtepot

Verwarm de oven voor op 170 graden en de hete luchtoven op 150 graden

Voeg alle noten samen en maal ze grof in de keukenmachine.

Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een pannetje rustig op en los hier 4 eetlepels bloemenhoning in op. Schep dit mengsel samen met 1 eetlepel kaneel door het noten-zaden-havermout mengsel.

Leg op een bakplaat het bakpapier en spreid het mengsel hier over uit. Rooster het mengsel ongeveer 15 minuten in de oven. Houd het wel goed in de gaten dat het niet te bruin kleurt. Haal het mengsel uit de oven en laat het goed afkoelen. Meng dan  in totaal 200 gr gedroogd fruit door zoals: 2 handjes cranberrie’s, 2 handjes rozijnen, 4 fijn gesneden stukjes abrikozen 2 fijngesneden dadels en 2 fijn gesneden vijgen en eventueel een handje kokosvlokken. Doe alles in een grote goed afsluitbare pot en klaar is jouw eigen persoonlijke Granola.

Serveertips:

Gebruik de Granola in de yoghurt bijvoorbeeld bij het ontbijt

Ben je gek van chocolade bij je ontbijt, meng er dan eens 2 eetlepels gehakte rauwe cacao door.

De zelfgemaakte Granola is 1 maand houdbaar

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer