Volg me op:
Bijgerechten, Lunch, Vegetarisch, Vleesgerechten, Voorgerechten

Groene pesto

Voor één weckpot

Benodigdheden

  • 1 basilicum plant (alleen de blaadjes)
  • 2 zakjes pijnboompitten (geroosterd)
  • 4 tenen knoflook
  • Italiaanse harde kaas (ongeveer 5 à 6 cm)
  • olijfolie
  • keukenmachine
  • weckpot (uitgekookt)

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine behalve de olijfolie en pureer het fijn, doe dan voorzichtig beetje bij beetje de olijfolie erbij en zorg dat het een glad mengsel wordt.

Doe alles in een uitgekookte weckpot en zet het weg in de koelkast. Gebruik altijd een schone lepel zo blijft de pesto langer houdbaar.

Serveertip: heerlijk op een geroosterd broodje met mozzarella en tomaat!

 

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

1 Reactie

  • Reageer Michèle's keuken - Kip met groene Pesto

    […] 4 eetlepels eigengemaakte groene Groene Pesto […]

    19 mei 2017 at 09:19
  • Reageer