Volg me op:
Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Groenecurry

Als klein meisje ben ik vroeger in de jaren ’80 een aantal keren in Thailand geweest. Ik heb mogen rondbrengen in grote steden maar ook op het platteland. Mijn indruk was dat ik op het platteland me heerlijk heb kunnen vermaken met de lokale kinderen, bevolking, maar wat nog beter was ik heb veel mogen mee kijken hoe men kookte. Op de één of andere manier vond ik koken toen al fascinerend en sloeg ik het toch ergens in mijn hersencellen op hoe men kookte en hoe men sommige gerechte maakte. Ik denk dat ik daar nu nog zoveel profijt van heb want veel producten (goh wat ik ben blij dat er in ons koud kikkerlandje zoveel buitenlandse producten te koop zijn) pas ik nu toe in mijn gerechten. Dit gerecht heb ik eigengemaakt door veel te kijken hoe men curry’s maakt maar heb er wel mijn eigen draai aangegeven.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 verse kokos (vang de kokosmelk op en bewaar het vruchtvlees) (niet te koop, 400 milliliter kokosmelk
  • 500 gram peultjes
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 3 djeroek poeroet blaadjes
  • 2 groene Spaanse peper
  • 1 limoen
  • 2 sereh blaadjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 3 cm laoswortel (geschild en al)
  • 250 gram kippendijen
  • 1 bakje taugé
  • 1 bosje koriander
  • pinda’s
  • zonnebloemolie
  • keukenmachine
  • pan met dikke bodem

Bereidingswijze:

  1. Doe in de keukenmachine de volgende ingrediënten: ui, knoflook, sereh blaadjes (alvast fijngesneden), rasp van de limoenschil (zonder het witte), laos in kleine stukken geschild en al, Spaanse peper en maal alles zeer fijn.
  2. Bak wat zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en voeg 1 theelepel komijnzaad, 1 theelepel korianderzaad en de djeroek poeroet blaadjes totdat deze beginnen te geuren, voeg dan de groene pasta bij en laat deze mee geuren let op dat het niet aanbrand.
  3. Voeg de kippendijen in grove stukken toe en bak deze voorzichtig mee.
  4. Als de dijen lichtbruin zijn voeg dan de kokosmelk toe, laat het voor circa 8 minuten zachtjes pruttelen (let op: kokosmelk mag niet gaan koken en zorg dat de kippendijen gaar zijn)
  5. Nu kunnen de peultjes erbij gevoegd worden en laat deze ongeveer 5-7 minuten mee garen maar let wel op ze moeten nog wel knapperig blijven.
  6. Schep als laatste de koriander en de taugé erdoor en roer het alleen maar om (ik vind het namelijk het lekkerst als de taugé knapperig blijft.
  7. Schep de groene curry over de rijst en strooi er een handvol pinda’s overheen!

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met kokosrijst of gewone witte rijst

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.