Volg me op:
Desserts

Groningse poffert van “Edana Moon”

 

Benodigdheden:

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • half zakje backin
  • 4 dl melk
  • 4 eieren
  • rozijnen en/of gedroogde appeltjes
  • snufje zout
  • roomboter
  • bruine suiker
  • poffertpan van 2 liter
  • 4 liter pan

Doe de zelfrijzend bakmeel, backin, eieren, rozijnen en/of gedroogde appeltjes en het zout in een kom en roer alles door elkaar. Voeg dan al roerend de melk toe tot het deeg wordt. Smelt een beetje boter en vet daarmee de poffertpan in, ook de binnenste pijp. Bestuif dat met bakmeel. Doe het deeg in de poffertpan, sluit de deksel. Vul een grote pan met water (zorg er alleen voor dat als de poffertpan erin zit er geen water in de poffertpan komt) en laat het koken, zet de poffertpan in de pan met kokend water en doe de deksel op de poffertpan en laat het voor 2 uur koken. Na 2 uur koken haal de poffertpan eruit en draai de poffert om op een bord/schaal. Smelt wat boter, dit om de gesneden plakken poffert te bestrijken, strooi wat van de bruine suiker over de gesmolten boter.

Eet smakelijk!

Met dank aan Edana Moon die dit geheime recept van haar heeft prijsgegeven voor mij!!!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer