Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Vleesgerechten

Ham à la Michèle

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram ongekookt hammetje
  • roomboter
  • honing
  • 2 theelepels Ras el Hanout (te verkrijgen bij de Toko)
  • snufje (tussen duim en wijsvinger) Pul Biber (chilivlokken), naar smaak (te verkrijgen bij de Toko)
  • 1 theelepel kurkurma
  • 1 theelepel komijnzaadpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepele gemberpoeder
  • halve citroen uitgeperst
  • 1 grote ui grove gesneden
  • 10 pruimen
  • 10 abrikozen
  • 4 grote geschilde aardappelen
  • 1 bos koriander fijngesneden
  • vuurvaste ovenschaal
  • aluminiumfolie

Zet de oven aan op 180 graden en de hete luchtoven op 150 graden.

Leg het hammetje in een vuurvaste ovenschaal. Pers eerst de citroensap erover uit en masseer daarna hem in met alle kruiden, let op dat alle kruiden goed verdeeld zijn. Vervolgens kan daarna de honing erover verdeeld worden en leg desgewenst grote plakken roomboter erop. Dit gaat vervolgens je jus worden!

Leg om en op het hammetje de grove gesneden ui, de pruimen, abrikozen en de gesneden aardappels. Als alles erin is scheur een groot stuk aluminiumfolie af om over de schaal te leggen zodat het hammetje niet aanbrandt.

Doe de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer een uur. Bedruip af en toe je hammetje met je jus. Verwijder daarna het aluminiumfolie, doe de gesneden koriander door de saus en zet de schaal voor nog minstens een half uur in de oven zodat het hammetje een mooi bruin korstje krijgt, blijf echter wel je hammetje af en toe bedruipen met de jus.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met sperziebonen, spruitjes of komkommersalade!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer