Volg me op:
Catering

Hapjes voor de Fakkeloptocht voor verdraagzaamheid in Alkmaar 2017

Via één van mijn vrienden van Soeppbindt, het project waar ik aan meewerk, werd ik benaderd of ik interesse had om hapjes te maken voor de Fakkeloptocht voor Verdraagzaamheid Alkmaar op 4 november 2017.

Ik ben er altijd voor om van alles te doen, maar wat houd deze optocht eigenlijk in? Ik had het wel vluchtig voorbij zien komen, maar wat het precies inhield wist ik niet. Ik heb eens gegoogled en na het lezen van de informatie die ik vond ben ik overstag gegaan. En waarom?

Als geadopteerde heb ik vroeger in mijn jeugd persoonlijk meegemaakt dat tolerantie naar een medemens soms ver te zoeken is. Ik ben heel wat gediscrimineerd, in elkaar geslagen en uitgescholden omdat ik een kleur had. Ik heb ermee leren leven en probeer mijn kinderen (alle twee ook geadopteerd) te leren dat het ook gebeurt in hun leven en in deze maatschappij. Zelf vind ik het erg jammer, want waar is het voor nodig om andere bevolkingsgroepen uit te jouwen, wat is het dat iemand anders zich ver boven je verheven voelt, we leven toch immers op de zelfde aarde? De aarde die op dit moment groot genoeg is voor iedereen ongeacht welke huidskleur je hebt, welk geloof je aanhangt, van welk geslacht je houdt? Ik vind het niet nodig om elkaar expres pijn te doen, uit te jouwen, etc…..Ik weet, de discussie laait ook tegenwoordig op met de woorden: eerst onze ouderen, armen etc, maar zou het niet alle twee kunnen? Ik heb veel gereisd en eerlijk: wij in Nederland hebben het echt niet zo slecht, maar het zou mooi zijn als we met elkaar een betere wereld maken voor iedereen!

Dit is de reden waarom ik graag voor de mensen die in deze optocht lopen de hapjes wil verzorgen!

Ik werk samen met Tasar Isskreah, gevlucht voor de oorlog uit Syrië!

 

De Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid werd in 2015 voor het eerst gehouden. Het is een evenement voor iedereen die respectvol met anderen wil samenleven. Ongeacht welke huidskleur, seksuele voorkeur, religie of gender iemand heeft.

Bronvermelding: artikel 1a-nhn

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.