Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten

Hartige geroosterde tomatentaart

 

Voor 8 personen

Benodigdheden:

  • 10 pruimtomaten
  • 1 pakje bladerdeeg
  • zakje geraspte kaas
  • 6 eieren
  • bolletje mozzerella
  • Italiaanse kruiden
  • verse zwarte peper gemalen
  • paprika poeder
  • boter
  • ronde taartbakvorm
  • bakblik
  • bakpapier

Verwarm de oven op 250 graden en de hete luchtoven op 200 graden alvast voor

Halveer de tomaten en leg ze op het bakblik met de kontjes naar beneden. Strooi over elke helft flink wat Italiaanse kruiden en verse zwarte peper en paprikapoeder. Zet het in de oven voor een half uur, kijk wel of de tomaten niet aanbranden.

Besmeer de binnenkant van de ronde taartbakvorm in met boter en bekleed de ronde taartbakvorm met de plakjes bladerdeeg zodat alles bedekt is.

Leg de tomaten er voorzichtig in en snijdt de mozzarella in dunne plakken en leg deze erboven op.

Meng vervolgens 6 eieren met de geraspte kaas en voeg 2 eetlepels Italiaanse kruiden en zwarte peper erbij, schenk dit mengsel over de tomaten en zet het in de oven voor een half uurtje. Let wel op dat het niet aanbrand, de kaas moet gesmolten zijn en een lichtbruin korstje hebben en natuurlijk moet het eiermengsel gestold zijn.

Serveertip: heerlijk met een groene salade van bladgroen en een glas Prossecco of Rose

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer