Volg me op:
Visgerechten

Huisgemaakte tonijnsalade

Ik ben gek op tonijn. Tonijn bevat zoveel smaak zowel: rauw, gebakken of zelfs uit een blikje. Het lekkerste vind ik tonijn in een salade, maar dan in allerlei soorten variaties. Deze tonijnsalade heeft een beetje een mediterraans smaak. Ik heb geprobeerd om deze variatie lekker, simpel, makkelijk en in een handomdraai te maken! Zalig als voorgerecht of tussengerecht. Natuurlijk doet deze tonijnsalade het ook goed bij een picknick. Andere tip: geef je dochter of zoon deze salade eens mee in een bakje naar school. Is weer eens wat anders dan alleen een broodje,……(vul het broodtrommeltje van je kind met de salade en voeg als extra snoeptomaatjes en kleine minipaprika’s toe bij de tonijnsalade)!

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 blikjes tonijn (op water)
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise (liefst zelfgemaakte)
  • 1 theelepel scherpe mosterd (fijne)
  • 1 eetlepel tomatenketchup (liefst zelfgemaakte)
  • 2 eetlepels zwarte zachte olijven (in ringen gesneden)
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 rode ui (ringen)
  • 1 eetlepel feta-blokjes (gekruide, verkruimeld)
  • 1 eetlepel gemalen verse zwarte peper
  • 1/2 komkommer (in plakjes)
  • 2 grote Roma tomaten (in plakjes)
  • 1 Roma sla (blaadjes in reepjes gesneden)
  • mengkom
  • 4 borden
  • ijslepel
  1. Doe de Griekse yoghurt, mayonaise, mosterd, tomatenketchup, tonijn, zwarte olijven, kappertjes, feta-blokjes verkruimeld en rode uienringen in een kom en meng het voorzichtig door elkaar.
  2. Maak het op smaak met de zwart gemalen verse peper.
  3. Leg op de borden:komkommer- tomaten plakjes en de reepjes gesneden Roma sla blaadjes, mooi gerangschikt.
  4. Doe op elk bordje een bolletje (met de ijslepel) tonijnsalade op de gerangschikte groenten en maak het af met wat kappertjes en vers gemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met warm stokbrood of zelf gemaakt brood wat net uit de oven komt!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer