Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Indiase-Hollandse spruitenstamppot

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 kilo spruiten (schoongemaakt/gekookt/fijngestampt)
  • 500 gram gehakt
  • 250 gram gekookte rijst
  • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 1 rode paprika (fijngesneden)
  • 2 cm geraspte verse gemberwortel
  • 1 Spaanse peper (fijngesneden)
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdzaad geroosterd
  • 1 theelepel komijnzaad geroosterd
  • 2 handen rozijnen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

1 wok

Doe ik een wok de zonnebloemolie, bak hier eerst de fijn gesneden ui en knoflook in, voeg als de uien glazig zijn de droge kruiden bij en bak tot alles goed geurig ruikt, voeg dan de Spaanse peper, paprika en gemberwortel toe.

Als dit klaar is doe je het gehakt erbij totdat deze bruin gebakken is.

Daarna kan de rijst erbij en bak deze even voor vijf minuten op hoog vuur mee maar blijf goed roeren, mag niet aanbakken.

Als de rijst meegebakken is kunnen de gestampte spruiten erbij en roer alles goed door elkaar, laat ze meebakken voor ongeveer drie minuten en voeg als laatste twee handen rozijnen toe, bak ze één minuut mee.

Serveertip: heerlijk met ananaschutney, gebakken Indonesische uitjes en pinda’s

Tip: mosterdzaad en komijnzaad rooster je in een kleine koekenpan zonder olie of boter tot ze geurig beginnen te ruiken

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer