Volg me op:
Kipgerechten

Indiase mild gekruide kip

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 800 gram kippendijen (ontbeend en in grove stukken)
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen chilipoeder
  • 2 theelepels gemalen kurkuma
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 hele kruidnagels
  • 4 groene kordemompeulen (Toko)
  • 10 hele zwarte peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 gram ui, (ringen gesneden)
  • 3 eetlepels knoflookpasta (Toko)
  • 3 eetlepels gemberpasta (Toko)
  • 4 eetlepels gemalen cashewnoten
  • 4 eetlepels cashewnoten (garnering)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 250 ml water
  • 1 bos verse koriander
  • 4 eetlepels vers gesneden koriander (garnering)
  • pan met dikke bodem
  1. Doe in een kom met 4 eetlepels water de koriander, chilipoeder en kurkuma en roer het voorzichtig tot een curry.
  2. Verhit in een pan met dikke bodem de zonnebloemolie.
  3. Voeg de kruidnagels, kardemompeulen, peperkorrels en de laurierblaadjes toe.
  4. Laat de specerijen 1 minuut bakken tot ze geuren en haal ze er voorzichtig uit.
  5. Doe de uien in de olie en bak ze glazig.
  6. Voeg de knoflook- en gemberpasta toe, bak tot de knoflook- en gemberpasta lichtbruin geworden is.
  7. Doe nu de natte specerijenpasta erbij en roer alles nu ongeveer 2 minuten mee (olie komt naar boven toe drijven).
  8. Vervolgens kunnen de gemalen cashewnoten erbij en roer het weer voor ongeveer 2 minutengoed door.
  9. Zet de pan van het vuur en doe de kip en crème fraîche erdoorheen.
  10. Roer eerst alles goed door en voeg dan 250 water erbij.
  11. Roer alles nogmaals goed door en zet dan pas de pan weer op het vuur (dit is om te zorgen dat de crème fraîche niet gaat schiften).
  12. Laat alles voor ongeveer 5 minuten koken (let op dat de kip gaar is), zet het vuur uit onder de pan en voeg de gesneden verse koriander erbij.
  13. Roer alles om doe de deksel op de pan en laat het staan voor ongeveer 5 minuten om alle smaken in de kip te laten trekken.
  14. Serveer het op de borden en garneer met vers gesneden koriander en een eetlepel cashewnoten.

Eet smakelijk!

Serveertip: serveer het met witte rijst en een appelchutney, tevens heerlijk met een zoete Lassie (Indiaas yoghurtdrankje)

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer