Voor 4 personen
Benodigdheden:
- 800 gram kippendijen (ontbeend en in grove stukken)
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels gemalen chilipoeder
- 2 theelepels gemalen kurkuma
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 5 hele kruidnagels
- 4 groene kordemompeulen (Toko)
- 10 hele zwarte peperkorrels
- 2 laurierblaadjes
- 150 gram ui, (ringen gesneden)
- 3 eetlepels knoflookpasta (Toko)
- 3 eetlepels gemberpasta (Toko)
- 4 eetlepels gemalen cashewnoten
- 4 eetlepels cashewnoten (garnering)
- 2 eetlepels crème fraîche
- 250 ml water
- 1 bos verse koriander
- 4 eetlepels vers gesneden koriander (garnering)
- pan met dikke bodem
- Doe in een kom met 4 eetlepels water de koriander, chilipoeder en kurkuma en roer het voorzichtig tot een curry.
- Verhit in een pan met dikke bodem de zonnebloemolie.
- Voeg de kruidnagels, kardemompeulen, peperkorrels en de laurierblaadjes toe.
- Laat de specerijen 1 minuut bakken tot ze geuren en haal ze er voorzichtig uit.
- Doe de uien in de olie en bak ze glazig.
- Voeg de knoflook- en gemberpasta toe, bak tot de knoflook- en gemberpasta lichtbruin geworden is.
- Doe nu de natte specerijenpasta erbij en roer alles nu ongeveer 2 minuten mee (olie komt naar boven toe drijven).
- Vervolgens kunnen de gemalen cashewnoten erbij en roer het weer voor ongeveer 2 minutengoed door.
- Zet de pan van het vuur en doe de kip en crème fraîche erdoorheen.
- Roer eerst alles goed door en voeg dan 250 water erbij.
- Roer alles nogmaals goed door en zet dan pas de pan weer op het vuur (dit is om te zorgen dat de crème fraîche niet gaat schiften).
- Laat alles voor ongeveer 5 minuten koken (let op dat de kip gaar is), zet het vuur uit onder de pan en voeg de gesneden verse koriander erbij.
- Roer alles om doe de deksel op de pan en laat het staan voor ongeveer 5 minuten om alle smaken in de kip te laten trekken.
- Serveer het op de borden en garneer met vers gesneden koriander en een eetlepel cashewnoten.
Eet smakelijk!
Serveertip: serveer het met witte rijst en een appelchutney, tevens heerlijk met een zoete Lassie (Indiaas yoghurtdrankje)
Geen reacties