Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Indo gehaktballen

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram gehakt
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 bouillonblokje (verkruimeld)
  • 1 ei
  • Halve eetlepel tamarinde (te koop bij de Toko)
  • Halve eetlepel zoete ketjap (te koop bij de Toko/supermarkt)
  • 1/2 theelepel Djahé/gemberpoeder poeder (te koop bij de Toko/supermarkt)
  • 6 theelepels Ketoembar (gemalen koriander)
  • 2 theelepels Djinten (gemalen komijn)
  • 1/4 theelepel Serehpoeder (gemalen citroengras)
  • Sambal oelek naar smaak (je kunt het zo scherp maken als je zelf wilt)
  • Eventueel 4 pethebonen (fijngehakt) (te koop bij de Toko)
  • Eventueel paneermeel
  • Boter
  • Braadpan

Hak de knoflook fijn. Meng het ei, het verkruimelde bouillonblokje, de knoflook en alle kruiden door het gehakt (eventueel de fijngehakte pethebonen). Giet er een scheut ketjap overheen en voeg sambal toe naar smaak. Goed mengen en even laten intrekken. Als het gehakt te slap is om er balletjes van te draaien meng er dan paneermeel doorheen totdat het stevig genoeg is. Braad in een braadpan met ruim boter goudbruin.

Eet smakelijk!

Serveertips: lekker met satésaus, gebakken aardappelen, rijst en sperziebonen/salade

 

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer