Volg me op:
Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Vleesgerechten

Indonesisch hammetje

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 ham van ongeveer 500 gram
  • 1 kop ketjap Manis
  • 1 cm fijngesneden gemberwortel
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel sambal Brandal
  • 2 eetlepels honing
  • 3 tenen fijngesneden knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 1 citroen geperst
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

ovenschaal/pan die in de oven kan

Verwarm de oven voor op 250 graden of de heteluchtoven op 200 graden

Meng in een mengkom alle ingrediënten behalve het hammetje, als alles goed vermengd is leg dan pas het hammetje erin en zorg dat deze goed vermengd wordt met de saus. Keer hem paar keer om.

Zet hem weg voor vijf minuten, draai de ham daarna in de saus om en zet het weer weg voor vijf minuten.

Het hammetje kan daarna in een ovenschaal/pan in zijn geheel in de oven gezet worden voor een half uur (dus met saus en al). Keer daarna de ham om en zet het terug in de oven voor weer een half uur.

Serveertip: heerlijk met sperziebonen, bloemenkool, rode kool en aardappelen of aardappelgratin (vergeet niet de saus royaal eroverheen te doen!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer