Volg me op:
Catering, Snacks, Soepen

Kaasstengels

Even bij een glas wijn iets hartigs dan is dit wat misschien. Het is gemakkelijk en snel klaar te maken en een bijkomstigheid: je hebt maar weinig ingrediënten nodig!

Benodigdheden voor 10 kaasstengels

  • 1 rol bladerdeeg (Fanny’s grootmoeder) (zelf maken is nog lekkerder maar ontzettend veel werk)
  • geraspte kaas (oude/jonge) maar je kunt ook bijvoorbeeld kleine stukjes blauwe kaas nemen
  • 1 ei (geklutst)
  • sesamzaadjes (ik gebruikte wasabi)
  • optie: Italiaanse kruiden
  • bakpapier
  • plat bakblik
  • kwastje
  1. Zet de oven aan op 200 graden
  2. Rol het bladerdeeg uit
  3. Leg het bladerdeeg horizontaal neer
  4. Snijd dunne repen van onder naar boven van 1/5 centimeter (20 stuks minimaal voor 10 stengels)
  5. Leg steeds 1 reep op de ander (2 à 2)
  6. Draai van de 2 repen een spiraal en leg deze op het bakpapier op het bakblik
  7. Smeer met het kwastje het geklutste ei er voorzichtig over
  8. Strooi daarna de geraspte kaas (afhankelijk van je eigen smaak) erover en de sesamzaadjes en eventueel als optie de Italiaanse kruiden
  9. Zet het voor 15 à 20 minuten in de oven (mag niet aanbranden)

Heerlijk met een glas wijn, kaasplankje, olijven e.t.c.!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.