Volg me op:
Hoofdgerechten, Visgerechten

Kabeljauw in een jasje

 

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 4 stukken kabeljauw
  • versgemalen peper
  • 2 pakjes serranoham
  • olijfolie
  • kappertjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 uit fijngehakt
  • half bosje peterselie fijngehakt
  • bakblik

Verwarm de oven voor op 220 graden of heteluchtoven op 200 graden

Verdeel de serranoham in vieren. Leg daarna de plakken serranoham dakpansgewijs in de lengte, leg daarboven een stuk kabeljauw en doe er flink wat vers gemalen peper over. Maak er een pakketje van de en zorg dat je bijna geen kabeljauw meer ziet.

Doe dit met alle stukken kabeljauw en leg ze in omgekeerd in een bakblik, (giet er een beetje olijfolie eromheen zodat de kabeljauw niet blijft kleven na de oven) zet het in de oven voor een half uur.

Saus van kappertjes

Giet een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hier de ui in tot deze zacht en glazig is, voeg daarna de knoflook en kappertjes erbij (let op: door de kappertjes kan het flink gaan spetteren) bak dit met elkaar ongeveer 3 minuten. Voeg als laatste de peterselie erbij en bak dit ongeveer 1 minuut.

Serveer de saus van kappertjes over de kabeljauwpakketjes

Eet smakelijk!

Serveertip:  heerlijk met sperziebonen of gebakken asperges en aardappelpuree!

 

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer