Volg me op:
Lekker eten bij

Kathmandu Kitchen Zaanstad

Samen met een vriendin kom ik aangereden bij een echt karakteristiek Zaans pand. Je weet wel, van hout, Zaans-groen en ook nog eens gelegen aan de Zaan. In dit pand is het Nepalees-Indiaas restaurant Kathmandu Kitchen gevestigd. Het pand is zeer eenvoudig echt Zaans van binnen. Houten oude balken aan het plafond, wel een prachtig ossenrode oude betegelde openhaard met taferelen uit de middeleeuwen schat ik, muren in Zaanse kleuren geschilderd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje de geur van India mis, maar ook de prachtige gouden, rode, appeltjes-groene, okergele en blauwe kleuren. Maar goed ik kwam natuurlijk niet voor het interieur maar voor het eten.

Het leuke van dit restaurant is dat het gerund wordt door één familie. De vader is de chef-kok met extra koks in dienst. De moeder runt de restaurants samen met haar dochter en wat extra personeel, ze leggen de gasten echt in de watten. Er wordt duidelijk uitgelegd wat voor soort gerechten het zijn waar de gerechten vandaan komen en wat er in zit. De broer doet de gehele marketing voor de twee restaurants want er zit er ook één in Amsterdam. Met trots laten ze zien dat ze in 2017 3de zijn geworden in ‘de Nationale Restaurant Week in de regio Noord-Holland’, ook staan ze goed aangeschreven bij Tripadvisor en nog meer bij diverse organisators. Ik moet eerlijk zeggen dat hebben ze ook zeker verdiend!

En dan, voor het eten is het zeker een aanrader om er heen te gaan. De diverse gerechten zowel uit Nepal als uit India maakt de kaart voor mij interessant want de combinatie maakt het net even anders dan alleen maar de Nepaleese-of alleen de Indiase keuken. Ik ken zowel de Nepaleese als Indiase keuken dus ik zeg bij dit restaurant echt terecht, ga er heen. Mijn vriendin en ik hebben dan ook genoten van de diversiteit aan smaken en aan gerechten. Aangezien ze in de keuken een heuse echte tandoori oven hebben staan, ja zelf gezien kan je hier net zoals in India de echte originele tandoori gerechten krijgen. Ik heb echt gesmuld van alle gerechten. Het heerlijke is dat je zowel voor zeer mild als zeer hete gerechten kan gaan er bestaat niet alleen maar heet! Ik vond de porties genoeg voor ons tweeën maar ik kan me voorstellen dat als je een echte grote eter bent dat je misschien meer wilt, maar vergis je niet: Indiaas eten valt over het algemeen zwaar en vullend,….

Voor reserveren Zaanstad
Kathmandu Kitchen
Hoogstraat 4
1541 KX Koog aan de Zaan
075-6285588

Voor reserveren Amsterdam
Kathmandu Kitchen
Elandsgracht 36
1016 TW Amsterdam
020-3703962

reserveren@kathmandukitchen.nl
www.kathmandukitchen.nl

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.