Volg me op:
Af te halen in Alkmaar, Bijgerechten, Buffetten, Hoofdgerechten, Mijn favorieten, Vleesgerechten

Kerrie Djawa

Voor 6 personen

(let op dit gerecht is het het lekkerst als het de hele middag of dag pruttelt)

Benodigdheden:

  • 600 gram bieflappen
  • 1 grote ui fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 bouillonblokje vlees
  • 1 theelepel trassie
  • 2 theelepels koenir/koenjit (Toko)
  • 1 theelepel ketoembar (Toko)
  • 1 theelepel djinten (Toko)
  • 4 kemiri noten fijn maken (Toko)
  • 1 stukje laos inkerven (Toko)
  • 1 lombok (Spaanse peper) (Toko)
  • stukje santen 1/4 van het blok (Toko)
  • beetje geraspte kokos
  • zonnebloemolie
  • water ongeveer beker
  • pan met een dikke bodem

Snijd de bieflappen in dobbelstenen.

Doe alle kruiden in een blender, behalve de laos, kokos en santen en maal het tot een pasta fijn.

Bak de pasta in wat zonnebloemolie geurig met de laos, is de pasta te droog voeg er dan wat meer zonnebloemolie bij, zorg dat het niet aanbrand.

Doe vervolgens het vlees erbij en meng het vlees goed met de pasta, blus het af met water en laat het koken. Kookt het zet het vuur op de laagste pit en laat vervolgens het vlees stoven voor ongeveer 3 uur. Ik zelf vind het het lekkerst als het de hele dag stooft dan trekken de kruiden goed in het vlees en wordt het vlees extra zacht. Roer het gerecht wel regelmatig door zodat het niet aankoekt op de bodem!

Is het vlees klaar met stoven doe de santen erbij en laat deze rustig oplossen, vervolgens voeg je de geraspte kokos beetje bij beetje erbij totdat het vleesmengsel iets dikker wordt, niet te veel want het moet niet gaan overheersen. Proef af en toe even of je het lekker en genoeg vind.

Serveertip: serveer het met rijst, sambal goreng telor koening, sambal goreng boontjes en een frisse komkommersalade

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer