Volg me op:
Zoetigheden

Kesari haar snelle cheescake

Voor 12 personen

Benodigdheden:

  • 200 gram biscuits
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 600 gram zachte roomkaas
  • crème fraîche
  • 2 eetlepels tarwebloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • keukenmachine
  • 1 rond bakblik
  • 1 vel bakpapier
  • 250 gram verse rode fruit/1 zakje rode diepvriesfruit
  • 3 takjes munt (alleen de blaadjes)
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1 limoen (sap)
  • 1 limoen (schil geraspt)
  1. Verwarm de oven voor op 120 °C of de hete luchtoven op 110°C.
  2. Bekleed de bodem met nat bakpapier (gewoon onder de kraan houden en dan voeg het bakpapier zich makkelijker naar de springvorm).
  3. Maal de biscuits in de keukenmachine fijn.
  4. Smelt de boter in een pannetje voorzichtig.
  5. Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor.
  6. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. (Zet tot gebruik in de koelkast).
  7. Meng samen de zachte roomkaas, bloem, suiker, eieren, vanillesuiker en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
  8. Schep het mengsel over in de springvorm en strijk het glad.
  9. Bak ongeveer 1½ uur in het midden van de oven. (de cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet).
  10. Laat de cheesecake in de oven eerst afkoelen tot kamertemperatuur (in verband met het scheuren aan de oppervlakte).
  11. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.

Saus

  1. Was het fruit ontdoe het van de eventuele kroontjes, pitjes en steeltjes.
  2. Doe het in een pannetje met 10 millimeter water en laat het zachtjes pruttelen.
  3. Als al het fruit zacht is pureer het met een staafmixer tot een gladde massa en laat het vijf minuten nog verder inkoken.
  4. Voeg dan de gembersiroop, limoenrasp en limoensap erbij en laat het 1 minuut mee pruttelen.

Eet smakelijk!

Serveertip: heerlijk met kop verse muntthee erbij!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer