Voor 12 personen
Benodigdheden:
- 200 gram biscuits
- 100 gram ongezouten roomboter
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 600 gram zachte roomkaas
- crème fraîche
- 2 eetlepels tarwebloem
- 100 gram witte basterdsuiker
- 3 eieren
- keukenmachine
- 1 rond bakblik
- 1 vel bakpapier
- 250 gram verse rode fruit/1 zakje rode diepvriesfruit
- 3 takjes munt (alleen de blaadjes)
- 2 eetlepels gembersiroop
- 1 limoen (sap)
- 1 limoen (schil geraspt)
- Verwarm de oven voor op 120 °C of de hete luchtoven op 110°C.
- Bekleed de bodem met nat bakpapier (gewoon onder de kraan houden en dan voeg het bakpapier zich makkelijker naar de springvorm).
- Maal de biscuits in de keukenmachine fijn.
- Smelt de boter in een pannetje voorzichtig.
- Doe de gemalen koekjes in een kom en roer de boter en kaneel erdoor.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan. (Zet tot gebruik in de koelkast).
- Meng samen de zachte roomkaas, bloem, suiker, eieren, vanillesuiker en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
- Schep het mengsel over in de springvorm en strijk het glad.
- Bak ongeveer 1½ uur in het midden van de oven. (de cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet).
- Laat de cheesecake in de oven eerst afkoelen tot kamertemperatuur (in verband met het scheuren aan de oppervlakte).
- Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
Saus
- Was het fruit ontdoe het van de eventuele kroontjes, pitjes en steeltjes.
- Doe het in een pannetje met 10 millimeter water en laat het zachtjes pruttelen.
- Als al het fruit zacht is pureer het met een staafmixer tot een gladde massa en laat het vijf minuten nog verder inkoken.
- Voeg dan de gembersiroop, limoenrasp en limoensap erbij en laat het 1 minuut mee pruttelen.
Eet smakelijk!
Serveertip: heerlijk met kop verse muntthee erbij!
Geen reacties