Volg me op:
Buffetten, Hoofdgerechten, Kipgerechten, Mijn favorieten

Kip-kerrie salade

 

Voor 10 personen

Benodigdheden:

  • 1 kg kipfilet/kippen-dijen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 verse ananas of 2 blikken ananas in blokjes
  • 4 eetlepels Engelse kerrie (te koop bij de Toko)
  • Zwarte peper
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram mayonaise
  • 1 zak walnoten
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 1 bos koriander (fijngesneden)
  • 1 pak bosuitjes (fijngesneden in ringen)
  • 1 grote pan
  • 2 vorken

Doe de kip in een grote pan voeg water en het bouillonblokje toe zorg dat de kip onder water staat, vervolgens deze laten koken totdat de kip echt goed gaar is.

Doe de rozijnen in bak en giet daar kokend water bij voor het wellen, zet het weg voor gebruik.

(Als je de rozijnen gaat gebruiken giet het overtollig water weg en druk de rozijnen zachtjes en voorzichtig uit).

Maak van de yoghurt en mayonaise een lobbige saus en maak deze af met 4 eetlepels Engelse kerrie en voeg naar smaak verse zwarte peper toe. Proef of het naar jouw smaak is anders kan je altijd meer van deze ingrediënten toevoegen totdat JIJ het lekker vind.

Als de kip gaar is trek met twee vorken de kip uit elkaar in kleine reepjes en voeg daar de saus, ananas, de fijn gesneden bosui en koriander toe. Maak dit af met de gewelde rozijnen en hele walnoten.

Eet smakelijk!

Serveertips: heerlijk bij de BBQ of bij een buffet (kan een dag van te voren gemaakt worden, zonder de walnoten! ) (Let wel op: voor gebruik, op tijd uit de koelkast halen, goed doorroeren, serveren op kamertemperatuur)

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

  • Reageer hanneke maagd

    Lijkt me heerlijk ga het xtje maken.
    Voor bij de bbq. Xx

    19 mei 2016 at 09:16
  • Reageer