Volg me op:
Hoofdgerechten, Kipgerechten, Lunch, Mijn favorieten

Kip shoarma à la Ben

 

Voor 8 personen

Benodigdheden:

  • 500 gram kipfilet
  • 8 grote pitabroodjes (voor elk één)
  • 1 kleine ui (fijn gesnipperd)
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 2 theelepels Ras el Hanout (te verkrijgen bij de Toko)
  • snufje (tussen duim en wijsvinger) Pul Biber (chilivlokken), naar smaak (te verkrijgen bij de Toko)
  • 2 theelepels shoarma kruiden
  • 1 rode paprika (kleine blokjes gesneden)
  • 1 bosje koriander (fijn gesneden)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie

yoghurtsaus

  • half pak Griekse yoghurt
  • halve limoen (uitgeperst)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zwarte peper
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 1 pakje verse koriander

Snijd de kipfilets in kleine blokjes/reepjes.

Meng de kip, ui en knoflook met de kruiden, voeg 4 eetlepels zonnebloemolie door en meng alles door elkaar en laat het minstens een half uurtje intrekken (hoe langer hoe beter).

Bak het kip mengsel goed gaar op een middelhoog vuur in een wok of in een hapjespan (je hoeft er geen olie meer bij te voegen). Als de kip gaar is voeg je de paprika toe tot deze zacht is. Als laatste de koriander erdoorheen roeren en het vuur direct uit zetten.

Yoghurtsaus:

Doe in een schaal de helft van een pak Griekse yoghurt, pers een halve limoen erboven uit en voeg 1 theelepel paprikapoeder en zwarte peper naar smaak bij. Voeg als laatste de verse fijngesneden koriander en knoflook erdoorheen en voorzichtig alles omroeren.

Eet smakelijk!

Serveertip: bij het serveren is het heerlijk om onderin het broodje te beginnen met plakjes komkommer met verkruimelde feta

Serveertip: houd je van scherp eten, voeg na de yoghurtsaus nog Marokkaanse/Turkse Harissasaus toe (verkrijgbaar bij de Toko)

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

  • Reageer hanneke maagd

    Het broodje was heerlijk.Niels mijn zoon heeft er van genoten

    13 mei 2016 at 13:03
  • Reageer