Volg me op:
Af te halen in Alkmaar, Hoofdgerechten, Kipgerechten, Mijn favorieten

Kip uit het Midden Oosten met couscous

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 grote mok couscous
  • 5 grote aardappelen
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • halve mok rozijnen
  • 1 bos platte peterselie fijngesneden
  • citroen geperst
  • paprikapoeder
  • Engelse kerriepoeder
  • 2 theelepels hot paprika pepper pasta (Toko/ Marokkaanse winkel)
  • 4 kippenbouten (kippendijen/kippenborst kan ook)
  • 1 komkommer met schil in grove stukken gesneden
  • olijfolie
  • zonnebloemolie
  • bakblik
  • mengkom
  • kom met deksel
  • keukenpapier

Zet de oven aan op 220 graden en de heteluchtoven op 200 graden

Doe in een grote schaal de kippenbouten, smeer deze in met de uitgeperste citroen, platte peterselie, knoflook, paprikapoeder, Engelse kerriepoeder en olijfolie. Zet dit weg voor een half uur.

Doe het kip-mengsel in een bakblik en zet het in de oven weg voor ongeveer 45 minuten, kijk regelmatig en draai de kip halverwege om. Zorg er wel voor dat de kip niet aanbrandt en niet droog wordt.

Schil ondertussen de aardappelen, was ze goed en laat ze even uitlekken of dep ze droog. Snijd ze vervolgens in grove dobbelstenen. Verwarm in een pan een flinke hoeveelheid zonnebloemolie en bak in kleine porties de aardappelen. Bak deze ongeveer 3 minuten en doe ze in een kom met keukenpapier om ze uit te laten lekken, doe dit totdat alle aardappelen 1x gebakken zijn. Dit herhaal je daarna nog 2x totdat de aardappelen goudbruin zijn, niet laten aanbranden. De binnenkant van de aardappelen moet lekker smeuïg zijn maar de buitenkant krokant.

Doe in een kom de couscous en rozijnen en giet hier kokend water overheen totdat de couscous 1 centimeter onder de kokende water staat, doe de deksel op de kom en zet het weg.

Bak in een koekenpan de fijngesneden ui en knoflook met twee theelepels hot paprika pepper pasta en voeg als laatste de fijngesneden platte peterselie toe. Vermeng dit mengsel met de aardappeltjes.

Serveer de couscous en een grote serveerschaal en meng het aardappelmengsel erdoorheen. Leg de kip erboven op, doe wat van de jus van de kip over de kip heen, snijd een komkommer in stukken en drapeer deze eromheen.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht
Vorige Volgende

Misschien vind je dit ook lekker

Geen reacties

Reageer