Volg me op:
Recepten

Kippendijen met harissa

Na even afwezig te zijn geweest op mijn blog omdat ik het ontzettend druk heb gehad met het halen van de deadline voor mijn kookboek en natuurlijk de Kerstvakantie. Het afgelopen jaar heb ik geen vakantie gehad vanwege het opzetten van mijn cateringsbedrijfje en het kookboek dus vond dat ik het wel even verdiend had. Er moest nog veel geschreven en gefotografeerd worden, maar gelukkig het is gelukt voor de deadline verstreek. Maar hier ben ik dan, ten eerste de allerbeste wensen voor 2019 voor jullie allen! Tijdens mijn vakantie heb ik ondertussen niet stil gezeten en van alles uitgeprobeerd qua recepten. Mijn favoriet is toch wel deze kipkluifjes met harissa.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

 • 1 kilo kippendijen met bot
 • 1 limoen
 • 2 eetlepels harissa kruiden
 • 1 eetlepel pul biber
 • 3 tenen knoflook (fijngesneden)
 • 1 cm verse gember (geschild)
 • 6 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 eetlepel koriander (fijngesneden)
 • braadslee
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en heteluchtoven op 180 graden.
 2. Doe de kippendijen in een braadslee.
 3. Schil met een fijne rasp de schil van de limoen en doe dit over de kippendijen.
 4. Pers daarna de limoen uit en doe het sap bij de kippendijen.
 5. Schil de verse gember en rasp deze met de fijne rasp fijn. Doe het bij de kippendijen.
 6. Voeg de harissa kruiden en de pul biber over de kippendijen.
 7. Snijd de knoflook fijn en strooi het over de kippendijen.
 8. Als laatste kan de zonnebloemolie bij.
 9. Masseer alles in de kippendijen.
 10. Zet de braadslee in de oven of heteluchtoven en laat het 20 minuten braden.
 11. Haal de braadslee na 20 minuten uit de oven en schep de kippendijen goed om zorg dat de saus de kippendijen bedekken. Zet het weer voor 20 minuten terug in de oven.
 12. Als de kippendijen gaar zijn strooi dan als garnering vers fijn gesneden koriander over.
Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.