Volg me op:
Snacks, Voorgerechten

Kippendijen met honing en lavendel

Heerlijk de geur van lavendel met honing. Ik ben gek op subtiele combinaties van ingrediënten maar let wel op dat je weinig lavendel gebruikt. Lavendel kan al snel overheersen en het idee geven dat je (even niet smakelijk gezegd) een luchtverfrisser hebt gebruikt. Maar eerlijk is eerlijk met dit recept is dat helemaal niet het geval. De subtiele smaak van lavendel met honing maakt dit snackgerechtje of voorgerecht juist de moeite waard en je blijft dooreten, zeker weten!

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 kilo kippendijen met bot
  • 4 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 citroenen (sap)
  • 1 citroenschil (fijn geraspt)
  • 1 cm gember (geschild en fijn geraspt)
  • 2 theelepels gedroogde lavendelbloemen
  • 6 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 eetlepels krulpeterselie (fijngehakt voor garnering)
  • braadslee
  1. Doe de kippendijen in een braadslee en voeg alle ingrediënten erbij.
  2. Masseer alles goed in de kippendijen en laat het afgedekt met aluminiumfolie minstens 3 uur in de koelkast staan.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden of de heteluchtoven op 200 graden.
  4. Als de oven voorverwarmd is zet het bakblik met aluminiumfolie erin en laat de kippendijen voor 30 minuten eerst gaar worden, roer af en toe alles om.
  5. Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf en laat de kippendijen 10 minuten goudbruin worden, schep ze daarna om en laat de anderen kant ook in 10 minuten goudbruin worden.
  6. Strooi voor het serveren 4 eetlepels fijngehakte krulpeterselie over de kippendijen.
Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.