Volg me op:
Soepen

Kippensoep met chilipepers, couscous of bulgur

Uit het boek van Chili&Spice probeerde ik deze kippensoep eens uit. Ik moet zeggen het is een heerlijk soepje hoewel ik de volgende keer het één en ander toch iets anders zou doen. Ik zou de soep iets meer diepgang willen geven en het ook wat pittiger en gevulde willen maken. Een chilipeper vind ik op de hoeveelheid bouillon net even te weinig. Voor de gene die niet zo van heel pittig houden is dit de juiste hoeveelheid qua specerijen. Voor de gene die een gevulde soep lekker vinden zou ik een bospeen in stukjes bij doen en naast de bulgur ook nog 100 gram rode linzen als extraatje.

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1 kip (1.5 kg)
  • 1 ui, in vieren
  • 1 citroen, in vieren
  • 10 gram verse peterseliesteeltjes
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien, fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepel munt, fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 100 couscous of bulgur (ik heb bulgur gebruikt)
  • 4 eetlepels verse koriander fijngehakt
  • 1 citroen in schijfjes als garnering
  • soeppan
  • pan met dikke bodem
  1. We maken eerst de bouillon als volgt: doe de kip, peterseliesteeltjes, het korianderzaad en kaneelstokje in een soeppan en zet alles net onder water. Breng het aan de kook, draai het vuur daarna op de laagste stand en laat de bouillon 1 uur pruttelen, of tot de kop zo gaar is dat het vlees bijna van de botten valt (controleer of het vlees gaar is door met een punt van een mes in het dikste deel van de kip te prikken. De sappen moeten helder en gloeiend heet zijn en mogen geen spoortje roze bevatten).
  2. Leg de kip op een groot bord en laat het afkoelen. Laat ondertussen de bouillon doorkoken tot er ongeveer 1.2 liter van over is. Schenk de bouillon door een zeef in een grote kom. Verwijder het vel van de kip en trek het vlees los en in reepjes.
  3. Verhit in een pan met dikke bodem de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden uien chilipeper, komijnpoeder, paprikapoeder, fijn gesneden verse munt en de tomatenpuree toe. Bak het voor ongeveer 5 minuten tot de uien zacht worden. Doe de gezeefde bouillon erbij en breng het aan de kook. Draai het vuur daarna lager en de couscous of bulgur erbij, roer het even goed door. Laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen en roer voorzichtig daarna de kip erdoor en laat het door pruttelen voor ongeveer 5 minuten.
  4. Serveer de soep in soepborden en bestrooi er fijngehakte verse koriander over en leg er een partje citroen erin.

Serveertip: heerlijk met Turks brood met roomboter



Deel dit bericht
Vorige Volgende

Geen reacties

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.